Кипилово 2021

 Мото събор Кипилово 2021 - Swallow 33 MSC

  Приятели, заповядайте да се забавляваме заедно на мото събор на MSC Swallow 33! Очаквайте любимите ни рок парчета, забавни игри и обилно количество бира, съчетани с традиционни балкански ястия.
За да върви бирата по-лесно и настроението да бъде на ниво, сме поканили бандата Elinor, която ще взриви сцената с кавъри на Rammstein и огнено шоу. В събота на сцената ще излязат легендарните ,,Контрол". Групата ще изпълни култовите си парчета, с които повечето от нас са израснали и обичат и до днес. За почитателите на българската музика и фолклор ще се погрижат НУФИ "Филип Кутев"… И други ;) :)
Освен музикалната програма, сме осигурили нестинари от сърцето на Странджа, както и туристически гид до Калето на с.Кипилово, което е най-запазената в естествен вид късноримска крепост на Балканите. За любителите на българската трапеза сме осигурили чевермета, които ще бъдат изпечени на място, а за спокойствието на родителите има осигурени аниматори, които да забавляват децата. Разбира се, съборът няма как да мине без традиционното стънт шоу, организирано за жителите на с.Кипилово и нашите гости.

P.S. Музикалната програма все още не е окончателна и може да претърпи разширения и промени, тъй като чакаме потвърждения от още изпълнители.
ТАЗИ ГОДИНА ТРАДИЦИОННОТО МОТО-ШЕСТВИЕ ЩЕ Е ПОСВЕТЕНО НА 200-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ.
------------------------------------------------------------------------------------------
Георги Стойков Раковски е известен български революционер и борец за свобода, живял в епохата на българското Възраждане. Идеологът на българската национална революция е роден в Котел на 14 април 1821 г.
Той започва военната си кариера през 1842 година с подготовката на втория Браилски бунт.
През 1862 година Георги Стойков Раковски създава и ръководи Първа българска легия, чийто числен състав наброява около 600 млади българи. Според замисъла на своя организатор Георги Раковски, отрядът трябва да вдигне на въстание българите в Османската империя.
Освен с военно дело Раковски се занимава и с възрожденска дейност. През 1857 година издава вестник ,,Българска дневница“ и пише поемата ,,Горски пътник“.
Най-известната му творба е „Привременен закон за народните горски чети за 1867-о лято”, която представлява своеобразен наръчник за извършване на общонародно българско въстание. Това е най-завършената обосновка на четническата тактика в националноосвободителното ни движение.
На 9 октомври 1867 г., в два часа след полунощ, в Букурещ спира да тупти сърцето на Патриарха на българското националноосвободително движение Георги Стойков Раковски. Жълтата гостенка — туберкулозата, отнема живота на пламенния родолюбец.


 Национален Мото Събор, М. Сайганица