Custom BikеShow Минеаполис2020

Победителите в Custom Bike Show 2020 в Минеаполис.

 

Progressive International Motorcycle Shows (IMS) са мотоциклетни изложения, провеждащи се в различни градове в Съединените Американски Щати. IMS е с 38-годишен опит, които свързват стотици хиляди любители на мотоциклетите с най-големите мотоциклетни производители на водещите световни марки, но също така и с много от най-добрите майстори на кастъми в света. Защото за десета поредна година по време на всяко изложение на IMS се състои и конкуса за кастъмизирани мотоциклети Ultimate Bilder Custom Bike Show, спонсориран от J&P Cycles. Професионалисти и любители, майстори изработващи кастъми, се състезават в изложенията на IMS за престиж, награди, признание и шанс да се класират за финалния шампионски кръг в Чикаго.

 Турнето на Progressive International Motorcycle Shows (IMS) за 2019-2020 вклюва 8 изложения, провеждащи се в осем различни града в САЩ: Лонг Бийч, Калифорния (22-24 ноември 2019 г.), Ню Йорк (06-08 декември 2019 г.), Далас (03-05 януари 2020 г.), Вашингтон (10-12 януари 2020 г.), Денвър (17-19 януари 2020 г.), Кливланд (24-26 януари 2020 г.), Минеаполис (31.01- 02.02. 2020 г.) и Чикаго (07-09 февруари 2020 г.).

 От 31ви януари до 2ри февруари 2020 година в Минеаполис се проведе седмия кръг от надпреварата за кастъми Ultimate Bilder Custom Bike Show, спонсорирана от J&P Cycles и провеждаща се по време на изложението Progressive International Motorcycle Shows (IMS). Мотоциклетите се оценяват от експертна група съдии от мотоциклетната индустрия. Кастъм байковете се състезават в три класа: Custom Classic, Custom Street и Freestyle. Има и категория People's Choise, в която гласуват посетителите на Progressive International Motorcycle Shows.


Победителите от Минеаполис в  J&P Cycles Ultimate Bilder Custom Bike Show 2019-2020

 Победител в категорията Custom Classic е Joseph "Lefty" Hyde с чопър на базата на Triumph Tiger от 1973 година. Мотоциклетът е изрисуван от Tim Baker и Monti Roach. Може би най-впечатляващата и красива машина на изложението в Минеаполис. Донорът Triumph Tiger е модел от 70-те, но е преобразен в кастъм в стила на старата школа от 60-те. Освен прекраснатра аерография на резервоара, впечатляват и предната удължена вилка с усукани щанги, джантите със усукани спици в същия дизайн, седалката с висока облегалка (със сисибар в стил от 60-те), странично вградената в седалката кутия за инструменти и уникалния фар с форма на череп. Подгласникът този клас е James Berreau с кастъмизиран мотоциклет Yamaha RD350 от 1974 година. Кастъмът е изрисуван от Kochevar от Collision Masters. Вилката е от Yamaha XS650.

Победителят и подгласникът в клас Custom Classic:

 


  В клас Custom Street имаше голяма битка между Hayabusa и R1, макар и не на пистата. Победител в категорията Custom Street е Juan Rodriguez от JR Customs с кастъм байк Suzuki Hayabusa от 2004 година. Мотоциклетът е изрисуван от JP Customs. Джантите са Tornado.През февруари 2019 година на изложението на IMS в Чикаго, същият този кастъм байк спечели в клас Custom Street в последния кръг, а впоследствие спечели и шампионския рунд в същия клас за 2019 година. За подгласник бе обявен Johann Jack с касъмизиран мотоциклет Yamaha YZF-R1 от 2003 година. Машината е с много карбонови елементи по корпуса. Окачването е Öhlins, спирачките са Brembo, карбоновият ауспух е Akrapovic, карбоновите джанти са от BST.

Победителят и подгласникът в клас Custom Street:

 


   Победителят в клас Freestyle е Jordan Dickinson от Union Speed and Style с коренно променен Harley Davidson Knucklehead от 1947 година. Боядисването е от Relic Kustoms. Целият мотоциклет е ръчно изработен, включително и рамата. Резервоарът и калника са изчукани от листова стомана. Подгласник в клас Freestyle стана Krystal Hess с преобразен Triumph Speedmaster от 2003 година. Боядисването е дело на Taylor Schultz.

Победителят и подгласникът в категорията Freestyle:

 


Посетителите на изложението IMS в Минеаполис гласуваха в категорията People's Choise и избрaха за победител Barry Zelickson с кастъмизиран Harley Davidson Road King.


 

Победителите на изложението в Денвър - Custom Bike Show- 2020

Project BMW R 1100 S  е "кралят на Верона" на изложението Motor Bike Expo 2020 

"Свръх хищник" е победителят в Battle of the Kings 2020