Game Over Cycles модифицираха Yamaha Niken

INTERNATIONAL CUSTOMBIKE CHAMPIONSHIP GERMANY

Game Over Cycles (GOC) представиха кастъмизиран Yamaha Niken по време на Custombike Show 2019, част от международния шампионат за кастъмизирани мотоциклети, провел се в германския град Бат Залцуфлен. Над 1000 кастъмбайка присъстваха на най-голямото изложение за кастъмизирани мотоциклети в света, което взеха участие над 300 изложители и бе посетено от близо 32 000 души. Всяка година финалът на събитието е едно от най-престижните състезания в света за кастъмизирани мотоциклети.

След като Yamaha Niken беше показан за пръв път на Tokyo Motor Show 2017, а през 2018 година се появи на пазара, триколесната машина впечатли мотоциклетния свят с уникалната LMW (Leaning Multi-Wheel) технология за многоколесно накланяне LMW, разработена от японската компания. Tриколесният накланящ се мотоциклет на Yamaha бе модифициран от полските майстори от Game Over Cycles, в сътрудничество с Yamaha Poland. Кастъмбайкът GOC Niken си осигури титлата "Craziest Bike"("Най-луд мотор") на кастъм-шоуто в Германия. Журито на състезанието за кастъмизирани мотоциклети оцени факта, че всички алуминиеви части по корпуса са ръчно изработени. Елементите изработени от GOC са: предните калници, задния калник, огледалата, резаервоара за гориво, кутията на акумулатора, лостовете на спирачката и съединителя, въздушните филтри, основата на седалката и много други по-малки елементи. Седалката е направена от WB Line. Ауспухът е от Akrapovic. Колелата, рамата, цялото предно окачване са без лак и са полирани до гол алуминий. Екипър на Game Over Cycles е вградил в мотоциклета японски йероглифи символи, обозначаващи модела Niken, както и мисъл, написана на японски и взета от философията на марката Yamaha, означаваща " Смелост за поставяне на по-високи цели, без страх от провал" (失敗 を恐 れ ず, も う 一段 高 い 目標 に 取 り 組 む).

GOC са известни с кастъмизирането на мотоциклети на американските марки, но този път полската компания от Жешов решава да работи върху японски модел. Ръководителят на Game Over Cycles Станислав Мишковски коментира генезиса на  последния проект на компанията: "Niken за много хора е революционен, а за други - противоречив мотор. Точно така хората реагират на нашите кастъмизирани мотоциклети, затова се заинтересувах от него от самото начало. По отношение на технологията нищо не трябва да се променя в тази машина. Японските технически решения от най-високо ниво осигуряват страхотните възможности за управление на Niken, но от първият миг, когато го видях на живо, усетих, че можем да променим външния му вид и да придадем на машината малко по-различен характер. За да постигнем това, променихме цялото тяло. Всички пластмасови елементи бяха заменеи с алуминий, благодарение на което формите на мотоциклета станаха по-остри, дори агресивни, без да губят аеродинамичните си свойства. Имайки предвид скоростта на Niken, може да се каже, че сега този мотоциклет реже въздуха, почти като самурайски меч".

 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-012
 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-011
 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-010
 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-009
 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-008
 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-007
 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-006
 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-005
 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-004
 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-003
 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-002
 • Yamaha-Niken-GOC-Custom-001