Scorpion-3

Hoversurf са изобретили този ховърбайк, който фактически е един летящ мотоциклет, който не само има способността да издигне водача в небето, но също така поставя контрола на управлението в собствените му ръце. Scorpion-3 е проект на инженера и бизнесмен Александър Атаманов. Напълно управляемият и пилотиран от човек ховърбайк Scorpion-3 съчетава стандартния мотоциклетен дизайн с футуристична квадрокоптерна технология, за да предложи скорост, стабилност и динамика на полета в ръцете на любители и професионални навигатори. Батерията на Scorpion-3 позволява 15 минутен полет с 60 км/ч. За тези, които предпочитат по-дълго летене, бензиновите и дизеловите модели ще бъдат на разположение, а полетът с пълен резевоaр, ще бъде увеличен до един час. Максималното тегло, с което може да се справи в момента Scorpion-3, е 120 килограма, но модернизирани модели с лимит до 300 килограма са в процес на разработка. Докато в момента на Scorpion-3 може да се гледа, като на екстремно-спортно средство, компанията се надява скоро този ховърбайк да покаже своя транспортен потенциал. За да гарантира безопасността на пилота, Hoversurf са вградили специална система в  Scorpion-3, която автоматично контролира и ограничава максималната скорост и височина ховърбайка, за да се предотвартят инциденти.

 

Вдъхновен от други напъно пилотирани прототипи на въздухоплавателни средства (като Malloy Jetpack, Aerofex, A.Duru, E-Hang, E-volo, Bye Gravity), Scorpion-3 разчита на собственни софтуерни решения за да предложи, като автоматизиран, така и напълно ръчен контрол на ховърбайка.

Scorpion-3 не е единственният куадрокоптер на Hoversurf. Миналата година компанията демонстрира прототип на друго въздухоплавателно средство, което можеше да се контролира, както с дистанционно управление, така и от пилот.


Свързани статии:

Flyboard-Air

10 от най-невероятните превозни средства

BMW R 1200 GS Desigh Concept Hover Ride

Kitty Hawk Flyer-електрически летящ прототип