BMW C Evolution 2017

 BMW с две нови версии на електрическия скутер C Evolution

 

В бъдеще, едно нещо, което преди всичко ще бъде от решаващо значение в големите градове и новообразуваните градски центрове - това е мобилността. Ето защо са нужни начини на транспорт, които да са съобразени със забързания начин на живот на развиващите се градове - превозни средства с ефективност и пъргавост, съчетани с приятно возене. BMW Motorrad работи по решения за градска мобилност в продължение на няколко години. Целта е създаване на превозно средство, което да го прави оптимално за използване на все по-оскъдни пространства, но все още позволява на индивида да получи най-доброто от тръпката от градския живот. И в допълнение към изпълнението на всички технически изисквания, едно нещо е особено важно: да има динамичен и модерен дизайн. Урбанизацията, нарастващият трафик, увеличаването на цените на енергията и по-строгите ограничения за вредните емисии в градовете водят до търсенето на иновативни решения в областта на електрическите превозни средства. Следвайки своята политика на развитие на електрическите си концепции, от BMW продължават развитието на своите електрически модели и по-конкретно - двуколесните. На изложението Mondial de l'Automobile в Париж, което ще се проведе от 1видо16тиоктомври 2106, от BMW ще направят официална премиера на новия BMW C Evolution.

BMW C Evolution 2017 - интелигентната мобилност с дизйн, олицетворяващ бъдещето. Зад всяко ново нещо има и история - пътя от Concept C  до C Evolution. Една идея се превръща в проучване, проучването става концепция, а концепцията се превръща в електрически скутер готов за серийно производство. И едно нещо е сигурно - историята ще продължи.

 2010 - BMW Concept C - поглед в бъдещето.

BMW Motorrad представя концепция скутер за първи път на мотоциклетно изложение EICMA в Милано. Въпреки, че двигателите с вътрешно горене са все още мейнстрийма, хората открито говорят за възможни електрически варианти. Целта на Concept C е да се съчетаят, типичните за скутер свойства на маневреност със стабилността на мотоциклет, по този начин да се получи най-доброто от двете.

 2011 - BMW Concept е - напред без вредни емисии.

На изложението във Франкфурт 2011 от BMW Motorrad представят BMW Concept е, електрически задвижвани макси-скутер за каране в града, позволяващ безпроблемна градска мобилност, при това с нулеви вредни емисии. Това е отразено и от неговия дизайн, който възнамерява да подчертае типичния мотоциклетен вид на BMW с участието на компоненти, които ясно показват, че този скутер е със съвременно електрическо задвижване. Оцветяването е в цветовете бяло и елекртиково жълто-зелено, които доминират във визуална привлекателност този електрически скутер.

 2014 -  BMW C Evolution - стъпка по стъпка към успеха.

Благодарение на проучванията върху Concept C и Concept е, BMW Motorrad вече може да представи развитият и готов вече за серийно производство C Evolution, електрически макси-скутер, за да бъде пуснат в продажба от пролетта на 2014 г. Името и на външния вид подчертават съвършенното развитие на BMW Concept е, който е бил вече представен на изложението във Франкфурт през 2011 година, като бъдещето на градската мобилност.

 2017 - революционна иновативност за по-голям пробег и повече мощност. 

 Благодарение на подобрения, направени от BMW в моделите на своите автомобили, сега C Evolution е не само значително по-мощен, но също такa с него може да пътува на големи разстояния, което го прави по-практично средство за транспорт. От края на 2016 г., новият BMW C Evolution ще използва батерийни модула от най-ново поколение, те са еквивалентни на тези използвани в новото BMW i3 и позволяват увеличение на диапазонът с 60%. Само с едно зареждане те предоставят пробег до 160 км. По този начин, първият електрическа макси-скутер в света вдигна летвата още по-високо и предлага по-голямо удоволствие от пътуването. Новият BMW C Evolution се предлага в два варианта - версия за далечни разтояния (Long Range) и европейската версия, която отговаря на изискванията за лиценз А1 за шофиране.

Капацитетът на батерията на сегашния модел е 60Ah. Новата и подобрена батерия, произхождаща от автомобила BMW i3, е с капацитет от 94Ah. Развитието на  технология на батерията продължава да напредва бързо, затова такива скокове в капацитета им трябва да се очакват. Но въпреки това подобрението в капацитета е впечатляващ. 94Ah - това дава възможност на BMW C Evolution Long Range-версията да измине 160 километра с едно зареждане, което е с 60 км повече от стария модел. Този увеличение в диапазона не е единственния плюс, разбира се. Още по-вълнуващо е увеличението на мощността, което представлява увеличение от 11к.с., с което мощността на новия скутер да е 26 к.с. Максималната скорост е електронно ограничена до 129 километра в час. По-малко мощната европейска версия има 11 кВт (15 к.с.) непрекъсната мощност от двигателя и е с една и съща 35 кВт (48 к.с.) пикова, като големия си брат - Long Range-версията. Максималната скорост е фиксирана на 120 км/ч и може да измине 100 километра с едно зареждане.

Много по-малък кабел за зареждане ще бъде в стандартното оборудване, а пък времето за зареждане е намалено.  LED светлини, Torque Control Assist, няколко режима на каране и мощна спирачна система с ABS са също в стандартното оборудване на новия модел. Същият голям цветен TFT дисплей, който спечели толкова много фенове на стария модел и мястото за сядане са същите и в новият модел. И двете версии на новият C Evolution са оцветени с боя цвят йонийски сребрист металик и електрикиво зелено, в съчетание с контрастния черен металик. Нови графики са добавени от двете страни на  Long Range-версията. Отличителни детайли, като затъмнената слюда и цветните шевове на седалката завършват дизайна. Разположението на батерията допринася за по-нисък център на тежестта, което прави BMW C Evolution пъргав и лесен за управление. Вече е на разположение в Германия, Франция, Италия, Испания, Обединеното кралство, Швейцария, Австрия, Холандия, Белгия, Люксембург, Португалия, Ирландия и Китай, очаква се също да бъде пуснат в САЩ, Япония, Южна Корея и Русия. 

 • 14_bmw-c-evolution-electric-scooters
 • 13_bmw-c-evolution-electric-scooters
 • 12_bmw-c-evolution-electric-scooters
 • 11_bmw-c-evolution-electric-scooters
 • 10_bmw-c-evolution-electric-scooters
 • 09_bmw-c-evolution-electric-scooters
 • 08_bmw-c-evolution-long-range
 • 07_bmw-c-evolution-electric-scooters
 • 06_bmw-c-evolution-european-version
 • 05_bmw-c-evolution-european-version
 • 04_bmw-c-evolution-european-version
 • 03_bmw-c-evolution-long-range
 • 02_bmw-c-evolution-long-range
 • 01_bmw-c-evolution-long-range