MV Agusta пуска часовник за 56 000 евро по случай 75-годишнина

 

       По случай 75-годишнината на компанията MV Agusta и швейцарският производител на часовници RO-NI представиха много специален часовник. MV Agusta пусна няколко ексклузивни специални модела мотоциклети, които са изключително красиви, представителни, скъпи и са в лимкитирани серии. Наскоро MV Agusta представи мотоциклета Superveloce 800 Alpine, който ще се произведе в лимитирана серия от 110 бойки, вдъхновени от спортния автомобил Alpine А110. Сега специално за 75-годишния юбилей на италианската компанията ще бъде пусната отново специална лимитирана серия, но не от мотциклети, а от часовници. Колаборацията между известни автомобилни компании и производители на часовници се случва от време на време, но е рядкост мотоциклетен производител и производител на часовници да си сътрудничат. Като част от честването на юбилея, MV Agusta официално обяви престижното партньорство с швейцарската компания RO-NI. Реномираният производител на часовници от градчето Сейн Мориц създава едни от най-еклектичните и ексклузивни часовници, произвеждани в Швейцария.

Новият автоматичен модел, изработен ръчно от RO-NI, ще се произведе в лимитирана серия от 75 бройки. Всяка една бройка от часовникът, наречен RMV, ще бъде произведена по поръчка и изработена изцяло на ръка. За изработката на RMV ще бъдат използвани същите висококачествени материали, каквито се използват и при производството на моделите мотоциклети MV Agusta: титан, алуминиева сплав 7075, стомана, карбон, но също така и естествена кожа, алкантара и сапфир. RMV има циферблат от карбон с графирани индекси, които са от същият алуминиев композитен материал като този, използван в окачванията и предните амортисьори на мотоциклетите на MV Agusta. Часовникът има окончателен дизайнерски вид, излагащ устройството на сложния автоматичен механизъм и подчертавайки неговото прецизното инженерство, като по този начин му придава много различен стил. Скелетилизираният автоматичен механизъм RS-1, който е изработен от титан клас 5, се състои от 144 части и 27 бижута, добавящи художествената привлекателност на RMV. В съоветствие с уникалната тема, която е вдъхновена от мотоциклета - каишката е изработена от кожа и алкантара. Часовникът е водоустойчив (5 атм.). Диаметърът му е малко под 45 мм. Теглото му е само 49 грама. Цената на всеки един от тези 75 часовника RMV ще е номериран на гърба и придружен от сертификат. Всеки, който иска да има този часовник на китката си, ще трябва да инвестира 56 000 евро.

 Изпълнителният директор на MV Agusta Motor Тимур Сардаров каза: "Това сътрудничество с RO-NI е поредната важна стъпка в изпълнението на нашата стратергия за развитие на изключителни партньорства. Целта е да се предлагат продукти с марката MV Agusta с ненадминато качество и международен престиж. RMV може да не е за всички, тъй като евентуално представлява върковен лукс по отношение на часовниците, но перфектно интерпретира нашия дух за върхови постижения и съвършенство, изразени чрез майсторство, красота и несравнима производителност. Няколко късметлии, които ще го притежават, ще притежават частица от нашата история и от нашата душа. Завинаги."

  • RO-NI-RMV-MV-AGUSTA_006
  • RO-NI-RMV-MV-AGUSTA_005
  • RO-NI-RMV-MV-AGUSTA_004
  • RO-NI-RMV-MV-AGUSTA_003
  • RO-NI-RMV-MV-AGUSTA_002
  • RO-NI-RMV-MV-AGUSTA_001

 

MV Agusta Superveloce 800 Alpine

MV Agusta Superveloce 75 Anniversario

MV Agusta Supervelocе 800

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro - най-красив мотоциклет на EICMA 2018