Steampunk от Furlanetto и Gestri: Gabriel Ø - мотор с кош с парен двигател

Gabriel Ø - мотор с кош в стил steampunk, творение на Marco Furlanetto и Lorenzo Gestri.

 Идеята и замисълът за проекта "Gabriel Ø" е на Лоренцо Гестри, а реализацията на творение е съвместно на Лоренцо Гестри и Марко Фурлането. Лоренцо Гестри е 3D художник и графичен дизайнер с бакалавърска степен по медиен дизайн с най-високи отличия, който има страст към Sci-Fi жанра. Марко Фурлането е италиански художник, който не се страхува да екпериментира и да прави чудеса в свeта на парните машини. Дизайнът на Марко Фурлането и Лоренцо Гестри запазва свойта функционалност, обаче този мотор с кош вероятно развива много ниска скорост, но въпреки това със сигурност събира погледите на всички.

Корените на проекта "Gabriel Ø" датират от февруари 2010 година, когато Лоренцо има кошмар. Главният герой на неговия ужасяващ сън е един любопитен мотоциклет, на който Лоренцо решава да напрсави скица само за забавление. Оригиналните чертежи полагат основите на на разработването на бъдещия проект "Gabriel Ø". След като вижда скиците на Лоренцо, неговият приятел и колега Марко Фурлането го насърчава да използва компютърни графики и да направи 3D изображения.

Лоренцо започва да работи върху сложен 3D модел, докаро Марко допринася за подобряването дизайна на коша на мотоциклета и след това двамата се съсредоточават върху щриховането и оцветяването на илюстрациите и изпълнението на изображенията. Дизайнът на мотоциклетът е дълбоко повлиян от стиймпънк субкултурата - артистично движение, включващо литература, мода, кино, музика и продуктов дизайн. Стиймпънкът е поджанр на научната фантастика, който обединява съвременните модерни технологии и викторианската атмосфера в един фентъзи свят, изпълнен с анахронични механични творения.

Следователно, начинът, по който този мотор с кош трява да работи, е нищо друго освен конвенционален. Математическият символ "Ø" е добавен към името, за да се подчертае още повече трудността за възпроизвеждането на подобно превозно средство в реалния живот. Името "Габриел" се свързва с добре познатия арахангел, от който е вдъхновен дизайна на няколко елмента по мотора, като сребърната глава в предната част, открояващият се рог напомня за небесна тръба, ауспусите оформени, като ангелски пера и предната вилка оформена, като две ръце, държащи фара, сякаш е библейски пламтящ меч. Друга интересна особеност е голямото колело на коша, чийто дизайн е леко повлиян от едноколесните мотоциклети (monowheel) от началото на 20ти век, като този, разработен от М. Говентоса, италианският изобретател, който представя своя прототип в Париж през 30те години. Gabriel Ø се появява не само в триизмерните изображения на Марко и Лоренцо, но и на кориците на популярни списания, като Autoevolution и Trike Magazine. Също така е проектирано и да бъде включен в късометражен фантастичен филм, в който главния герой го използва, като превозно средство, пътувайки през невероятни паралелни вселени. 

  • gabriel_2016_06
  • gabriel_2016_05
  • gabriel_2016_04
  • gabriel_2016_03
  • gabriel_2016_02
  • gabriel_2016_01


Barro

Black Widow Chopper

Solifague Design

Steampunk Trike от Asook Custom, вдъхновение от парния локомотив "Йосиф Сталин"