Night of Jumps София - 2019 - (14 декември)


Night of Jumps  София 2019 

Grand Prix Bulgaria 2019

Световен шампионат фристайл - Вечерта на скоковете - Финал

14 декември 2019, Арена Армеец, София

Най-доброто от световната фрийстайл сцена на едно място в София. Финалният сблъсък на летящите момчета за сезон 2019. Нови състезатели, нови рампи, много адреналин. Вратите отварят в 17:00, начало 19:00.

 

По-малко от шест месеца остават до перлата в короната на веригата Grand Prix Bulgaria, а именно финалният кръг на Световния шампионат по мотокрос фристайл – Вечерта на скоковете, който ще се проведе в Арена Армеец, град София. След почти четири годишно прекъсване, едни от най-смелите мотоциклетни състезатели ще си дадат среща в сърцето на столицата ни, за да видим най-доброто от световния фристайл в офроуд условия.

До момента, България е била домакин на това престижно състезание общо пет пъти, като многократно е печелила приза за „Най-добър Организатор”, отличие за което ще се борим и на 14 декември тази година. Домакинствата на Световния шампионат по мотокрос фристайл в България се дължат изцяло на двама човека – г-н Бойко Борисов и г-н Румен Петков, които през последните десет години стоят зад каузата на мотоциклетния спорт в страната ни.

Дванадесет е броя на състезателите които ще видим тази година в Арена Армеец, като между тях са световния шампион Майкъл Мелеро (Испания), Роб Аделберг и Пат Боуден (Австралия), добре познатите ни Хавиер Вилегас (Чили) и Петър Пилат (Чехия), както и едно от новите имена в шампионата този сезон Адам Джоунс (САЩ). Състезанието в София включва в своята програма стандартните за Световния шампионат квалификация (12 състезатели) и Финал (6 състезатели), допълнителните състезания Race&Style, Best Whip, Highest Jump, като в момента се преговаря за един сравнително нов стил в преките битки между двама състезатели - Synchro (паралелно изпълнение на трикове от двама състезатели).

От 20 юни 2019 в мрежата на Ивентим стартира продажбата на билети за състезанието, като този път, билетите за различните сектори в Арена Армеец ще бъдат от цени 30-40-50-60 лева в периода до 01.09.2019, като след това цената им ще се увеличи с 20% от 01.09.2019. Деца на възраст до седем години ще могат да бъдат част от шоуто без входна такса (без гарантирана седалка). 

Grand Prix България 2019 - Night of the Jumps тази година, освен своята същинска част (квалификация 12 състезатели и финал 6 състезатели) ще включва още две състезания – любимото на всички Best Whip Competition и новото за нас Synchro Competition в което двама състезатели едновременно правят еднакви трикове с оценка. След като през 2019, вече в програмата на Night of the Jumps бе направен и двоен backflip, на практика това означава, че в София ще видим и още една нова рампа специално за този трик което е гарантирана порция чист адреналин и много емоции.