BMW Concept 9cento бе представен на Конкорсо д'Елеганца Вила д'Есте 2018.

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2018 

Конкорсо д'Елеганца Вила д'Есте се провежда ежегодно в хотел Вила д'Есте в Чернобио на брега на езерото Комо, на 60 км северно от Милано. Вила д'Есте е една от най-забележителните илюстрации на ренесансовата ахитектура, съчетана с красивата природа на долината на езерото Комо, едно най-живописните места в Ломбардия. От 1929 година това прекрасно кътче на Италия става отправна точка за ценителите на естетиката и елегантността при двуколесните машини, където миналото среща бъдещето, където на едно място могат да се видят уникални ретро класики и футуристични мотоциклети със зашеметяващ дизайн. Както през изминалите няколко години, така и на тазгодишното издание на Конкорсо д'Елеганца Вила д'Есте от BMW Motorrad бе представен чисто нов концептуален мотоциклет. Тази година това бе - Concept 9cento. Традиционно през последните години представените прототипи от BMW Motorrad дават ясна представа за бъдещите серийни модели на марката. Так че най-вероятно в близко бъдеще появата на серийна версия на BMW  Concept 9cento няма да е изненада.


През 2013 на Конкорсо д'Елеганца Вила д'Есте бе представен BMW Concept Ninety (базиран на класическия дизайн на BMW R 90 S), който по-късно стана серийният BMW RnineT.

  


На Конкорсо д'Елеганца Вила д'Есте 2014 бе представен BMW Concept Roadster, превърнал се в последствие в масово произвеждания BMW R 1200R.

 


Представеният през 2015 година BMW Concept 101 вече има серийно произвеждан наследник BMW K 1600 B. 

 


През 2016 година на Конкорсо д'Елеганца Вила д'Есте бе представен BMW Motorrad R5 Hommage, а през следващата 2017 футуристичния електрически скутер BMW Concept Link, които засега нямат серийни версии.

 


Concept 9cento - интерпретация от BMW Motorrad на съвременен универсален мотоциклет от новия среден клас.

BMW Concept 9cento има спортна и компактна конфигурация с много обем в близост до предното колело и отсечен висок заден край. Концепция разработена около дву-цилиндров, паралелен, 900-кубиков двигател, която е много близка до спортен адвенчър байк, но доближаваща се повече до спортен турър. Това е една стилна концепция с футуристични линии и многобройни детайли от алуминий. В потвърждение, че мотоциклетът е предназначен за дълги пътувания, той притежава широк набор от функционални характеристики, като има достатъчно голямо предно стъкло, което е с перфектен дизайн, гарантиращ защита от вятъра и атмосферни влияния, има дълъг ход на окачването, ергономичен контрол и относително ниско, изправено положение за сядане. Седалката е подсилена с  CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic), което намалява общото тегло на мотора. Една от особеностите на BMW Concept 9cento е новаторската система на страничните куфари, които освен пространството за багаж, което предоставят, същевременно осигуряват по-широка повърхност за сядане на пътника отзад. Системата за закрепване използва две щипки в горната част и магнитни елементи в долната. Задните светлини са с отличителен дизайн, като двата LED-стопа са интегрирани под седалката и притежават познатия дизайнерски мотив на BMW Motorrad. Представянето на BMW  9centoзавършва с две мотоциклетни якета, изработени от кожа и кевлар, отразяващи свойствата на мотоциклета - спорт и туризъм.

"В днешно време не е необходимо винаги да бъдем най-дръзките, най-големите и най-блестящите, този концептуален мотоциклет се фокусира върху постигането на усещане за баланс", каза Едгар Хайнрих, главен дизайнер в BMW Motorrad и ръководител на проекта. "Създадохме мотоциклет, който комбинира подходящята мощност с надеждни спортно-туристически качества и преди всичко голямо удоволствие от карането, така че това е един цялостно атрактивен пакет. Той обединява най-доброто от спорните, адвенчър и туристическите сегменти, за да създаде една вълнуваща концепция - в клас, който не е показван такъв модел от BMW досега. BMW Motorrad Concept 9cento е нашата интерпретация на съвременен универсален мотоциклет от новия среден клас. Фукционалните характеристики, като възможности за турове, пространство за съхранение на багаж и защита от вятър и лоши атмосферни условия са от значение за повечето мотоциклетисти, но те рядко са включени в дизйна на концептуалния мотоциклет. В тазгодишният концептуален байк ние демонстрираме, че всички тези рационални аспекти могат да бъдат съчетани с динамичен дизйн, за да се създаде нещо наистина вълнуващо и изключително емоционално."

 • BMW-Concept-9cento_012
 • BMW-Concept-9cento_011
 • BMW-Concept-9cento_010
 • BMW-Concept-9cento_009
 • BMW-Concept-9cento_008
 • BMW-Concept-9cento_007
 • BMW-Concept-9cento_006
 • BMW-Concept-9cento_005
 • BMW-Concept-9cento_004
 • BMW-Concept-9cento_003
 • BMW-Concept-9cento_002
 • BMW-Concept-9cento_001

BMW R18 Concept бе представен на Конкорсо д'Елеганца Вила д'Есте 2019

Puch от 1933 г. - "Best Of The Show" на Конкорсо д'Елеганца Вила д'Есте 2017

Ретро моторите на Конкорсо д'Елеганца Вила д'Есте 2016

Всички мотоциклети на Конкорсо д'Елеганца Вила д'Есте 2016

BMW Motorrad R5 Hommage