Harley Davidson показа прототипите Streetfighter и Pan America

 На ежегодното шоу на Harley Davidson в конферентния и изложбен център "Wisconsin Center", разположен в Милуоки, щата Уисконсин, американският мотоциклетен производител показа два прототипа - Streetfighter и Pan America. Двата мотоциклета ще дебютират официално на EICMA 2019 през ноември в Милано. Очаква се серийните версии да се появят на пазара през 2020 година. 

 Миналата година Harley Davidson обяви откриването на нов център за изследвания и развитие в Северна Калифорния. Проектът е създаден да подкрепи бъдещата гама от продукти, която включва и първата пълна гама от електрически мототоциклети, произведени от компанията. Преди това, през юли 2018 година, Harley Davidson обяви плановете си за развитие до 2022 година. Streetfighter и Pan America са част от тази стратегия на Harley Davidson за развитието на компанията "More Roads To Harley Davidson". 

Адвенчър байкът Pan America ще се завижва с изцяло нов V-образен двуцилиндров двигател с обем 1250 куб.см.

Streetfighter също ще е с напълно нов V-образен двуцилиндров двигател с течно охлаждане, който е с обем 975 куб.см. Преди няколко месеца бе обявено, че Harley Davidson е запазила търговската матрка на името "Bareknuckle" и вероятно ще го използва за предстоящия модел Streetfighter.


Harley-Davidson показа концептуален електрически скутер 

Harley-Davidson показа прототип на електрически мотопед

Harley Davidson LiveWire се появява на пазара от септември 2019 година