Путин с мотоциклет Урал на байк-шоу на мото клуб "Нощни вълци"

  Владимир Путин пристигна в Крим на традиционното байк-шоуто на най-големия руски мото клуб "Нощни вълци "("Ночньιе волки" MG) на мотоциклет Урал с кош. Президентът на Русия посети в съботния ден международния мото фестивал в Севастопол, управлявайки мотоциклета с кош, като негови пасажери бяха главата на Крим Сергей Аксьонов и изпълняващия длъжността губернатор на Севастопол Михаил Развожаев. В компанията на Александър Залдостанов, той се качи на сцената и поздрави мотористите и участниците в мото-шоуто. 

"Радвам се да ви видя всички. Много е приятно, че продължавате тази традиция, чието начало бе поставено преди 10 години. Не говоря само за това, че е на хубаво място, а искам да кажа, че това е много хубаво начинание, хубава идея, която сплотява любителите на техниката, любителите на мотоциклетите и всички, които обичат със сърцето и душата си нашата родина. Вашата забележителна традиция, свързана с подкрепата на всичко най-добро, което може да бъде в сърцето на руския човек, свързано с нашата забележитена героическа история. Приятно ми е, че такива мъжки момчета дават пример на младите хора в нашата страна и им показват как да се отнасят с Русия. Поздравявам ви с десетгодишнината и ви желая всичко най-добро. Благодара ви", каза от сцената Владимир Путин.

 От своя страна президентът на мото клуба Александър Залдостанов, известен като "Хирургът", благодари от името на "Нощни вълци" на Путин за оказаната подкрепа. През 2010 година Путин също бе дошъл на мото шоуто в Севастопол, като тога караше триколка Harley Davidson. "Нощни вълци" е първият мото клуб в бившата СССР и Русия, основан през 1989 година в Москва и тази година чества 30-годишнина. Това е 24-тият мото-фестивал на клуба, като в Севастопол се провежда за 10-ти път. Сегашното десето юбилейно байк-шоу, изпълнено с мащабни каскади, пиротехника и музика, е под наслов "Сянката на Вавилон" ("Тень Вавилона"). Рекорден брой мотористи от Европа са пристигнали в Севастопол. Има много мотористи от Германия, България, Сърбия, Чехия и Словакия. Колоната от Европа е пътувала до Донбас и там се присъединила към главната колона с руските мотористи и преди да се отправят към Крим.

  • 06
  • 05
  • 04
  • 03
  • 02
  • 01