Newron Motors с нов проект

Newron Motors ще си сътрудничи с Advans Group

  Newron Motors планира да произвежда във Франция висококачествени електрически мотоциклети с висока производителност. Целта на френската компания е мотоциклетът да се появи на пазара през 2020 година. Като част от своите иновативни дейности, компанията установява техническо партньорство с Advans Group за това амбициозно начало. Също така производителят на електрически мотоциклети Newron Motors разкри плановете си да обедини усилията си с Advans Group, за да създаде специален набор от софтуерни продукти за мотоциклети. 

Инженерната фирма Advans Group, която работи предимно в областта на хардуера, софтуера и машинното инженерство за клиенти от аерокосмическата индустрия, като Airbus, Safran и Thales, ще си партнира с  Newron Motors за разработването на нова дизайнерска система UX (user expirience), 4G свързаност, бързо зареждане на батериите, цифрово табло, приложения и много други иновации.

  Компанията Newron Motors е основана от двамата инженери Мишел Серафин и Себастиен Махут. В младежките си години Себастиен Махут мечтае да проектира напълно електрически модерен мотоциклет. В гаража си той успява да  превърне Aprilia Futura в електрически мотоциклет. С напълно заредена батерия мотоциклетът може да измине 60 км и да развие максимална скорост от 110 км/ч. Благодарение на този първи прототип, няколко години по-късно се появява идеята за създаването на нова компания, специализирана в разработването на електрически мотоциклети. През 2009 година Себастиен е нает от Sagem Defense Securite, като електронен инженер. През 2014 година се среща с Мишел Серафин. Те почват да разработват нов самостоятелен проект, начречен "Usine IO" и след време напускат работа, за да се отдадат изцяло на новия проект. Компанията Newron Motors е официално създадена в края на 2016 година. През 2017 година те интегрираха хардуерната програма "Focus by Usine IO", което им позволява да се присъединят към Station, където се срещат с дизайнерските екипи на Dassault Systemes, с които разработват техническите части на мотоциклета.

 Първите 12 бройки трябва да се появят през 2020 година. През 2021 година броят на произведените мотоциклети трябва да бъде увеличен и производството да се разшири.

  • Newron-06
  • Newron-05
  • Newron-04
  • Newron-03
  • Newron-02
  • Newron-01


Curtiss Hades

BMW Vision Roadster 

Arc Vector 2020

Sarolea  N60  MM.01

Voxan Wattman

Harley-Davidson показа прототип на електрически мотопед

Harley-Davidson показа концептуален електрически скутер