Електрически скутер Ducati CUx - партньорство между Super Soco и Ducati

 Електрически скутер Super Soco Ducati CUx ще се появи на пазара благодарение на партньорството между Super Soco и Ducati. Скутерът, разработен от Super Soco и Ducati, е  резултат от споразумението за сътрудничество между двете компании. Ducati са подписали двугодишна лицензионна сделка с австралийската компания Vmoto, която притежава марката Super Soco, чийто ел.скутери Super Soco се произвеждат в Китай.

Продукцията на Super Soco е предназначена главно за Азия. Въпреки че през 2018 година ел.скутерите Super Soco са сред най-продаваните ел.скутери във Великобритания, марката не е много популярна в Европа, но факт е, че членовете от екипът на Ducati използват скутерите Super Soco CUx да се придвижват в падока на MotoGP. Super Soco Ducati CUx е предназначен главно за европейския пазар. Електрическият скутер Super Soco CUx бе представен за пръв път на EICMA 2018. Стандартната версия се предлага в три цвята: червен, бял и сив. Специалната серия Ducati CUx се предлага само в една цветова схема - червено-бяла. Цената на електрическия скутер е около 2990 евро. 

Двигателят, разположен в задното колело, е най-новата версия на Bosch (с мощност 1300 вата). Захранва се от литиево-йонна батерия (60 V, 30 Ah), която изисква 7 часа зареждане. Има опция за 3,5 часа зареждане с Fast Charger. Максималната скорост е 45 км/ч. Окачването е традиционно, с конвенционални телескопични вилки отпред и двойка амортисьори отзад. Спирачките са с 180 мм дискове.  Теглото на скутера (с батериите) е 70 кг. Параметрите - дължина/широчина/височина са 1782 мм/ 727 мм/ 1087 мм. Междуосие - 1217 мм. Клиренс - 140 мм. Характеристиките включват: круиз контрол, изцяло LED система за осветеление, безключово запалване, аларма срещу кражба, LSD дисплей, USB и интеграция на смартфони.

Клаудио Доменикали обяви, че Ducati разработва собствен електрически мотоциклет за серийно производство. Явно пускането на този ко-брандиран скутер е главно с цел да се провери положението на марката в областта на електрическите двуколесни от маркетингова гледна точка.

  • super-soco-ducati-electric-scooter-06
  • super-soco-ducati-electric-scooter-05
  • super-soco-ducati-electric-scooter-04
  • super-soco-ducati-electric-scooter-03
  • super-soco-ducati-electric-scooter-02
  • super-soco-ducati-electric-scooter-01
 


Harley-Davidson показа прототип на електрически мотопед

Harley-Davidson показа концептуален електрически скутер 

Kiwano KO1 - самобалансиращ едноколесен скутер за всякакви терени (видео)

Curtiss Motorcycles представи първия си електрически мотоциклет - Zeus

Sasuga - луда електрическа концепция от Matt Tkocz

Veitis eV-Twin - електрически мотоциклет с ретро дизайн