Lightning пуска новия Strike в три версии


Калифорнийската компания Lightning Motorcycles, базирана в Сан Хосе, представи последното си творение - Strike. Новият спортен модел на американската компания е отново електричеки, който използва редица нововъвведения, произлизащи от модела LS-218, който държи рекорда за скорост на електрически мотоциклет - 351 км/ч. Новият Lightning Strike не е толкова бърз, като според данните от компанията, максималната скорост е 220-240 км/ч. Lightning Strike ще е в три версии: Standard, Mid Range и Carbon Edition. И трите използват един и същи двигател с водно охлаждане, но всяка една от версиите предлага различни нива на мощност, скорост и капацитет на батериите. Strike се предлага със стандартни възможности за зареждане на ниво 1 и ниво 2, а също като опция ниво 3 за бързо зареждане, достъпно за 1500 $. Стандартното бордово зарядно устройство е с мощност 3,3 кВт, а като опция се предлага допълнително зарядно устройство с 6,6 кВт, което е на цена 1500 $.


Lightning Strike Standard 

Двигателят има мощност от 90 к.с. и въртящ момент 245 Нм, което позволява на мотоциклета да развие максимална скорост от скорост 217 км/ч. Strike Standard има 10 кWh батерия, която осигурява 113-161 км автономия (магистрала/градско). Аакумулаторната батерия може да се презарежда със зарядно устройство 110 вата за една нощ (ниво 1) или 2-3 часа с обществена станция за зареждане (ниво 2). Теглото му е 206 кг. В САЩ версията Strike Standard  ще се продава на около 13 000 $.  


Lightning Strike Mid Range

Версията Mid Range е почти идентична с версията Standard, с изключение на батерията , която има по-голям капацитет - 15 кWh и осигурява автономия от 169-241 км (магистрала/градско). Времето за зареждане също се увеличава, поради по-голямата батерия, но дори в този случай е възможно да се добави допълнител ното зарядно устройство ( с 6,6 кВт), което намалява времето за презареждане до по-малко от 3 часа. Версията Strike Mid Range ще се продава на цена от около 17 000 $.


Lightning Strike Carbon Edition

Версията Carbon Edition е с по-висока цена , с повече мощност и повече автономност. Carbon Edition е с по-бързо презареждане, a също и с карбонови елементи и по-качествени компоненти (като спирачките Brembo, окачването Öhlins и т.н.). Двигателят е с мощност 120 к.с. Батерията е с капацитет 20 кWh. Тази по-голяма батерия гарантира по-голяма автономия от 241-322 км (магистрала/градско). Зарядното устрйство с мощност 6,6 кВт  се доставя стандартно за Strike Carbon Edition, както и възможност за ниво 3 за бързо зареждане. Със зарядно устройство от ниво 2, батерията може да се презареди за по-малко от 2-3 часа, а на режимът за бързо зареждане (ниво 3) може да се зареди напълно батерията за 35 минути или за 20 минути е достатъчно за 160 км автономия. Теглото на Carbon Edition е 220 кг. Carbon Edition ще е на цена от около 20 000 $.


  • lightning-strike-electric-06
  • lightning-strike-electric-05
  • lightning-strike-electric-04
  • lightning-strike-electric-03
  • lightning-strike-electric-02
  • lightning-strike-electric-01

Kiwano KO1 - самобалансиращ едноколесен скутер за всякакви терени (видео)

Curtiss Motorcycles представи първия си електрически мотоциклет - Zeus

Sasuga - луда електрическа концепция от Matt Tkocz

Veitis eV-Twin - електрически мотоциклет с ретро дизайн

Zero SR/F 2019