Rocket III 2019 и Thruxton R 2019 от новата линия TFC на Triumph

Rocket III 2019 и Thruxton R 2019 са първите два модела от новата линия на Triumph, наречена  TFC (Triumph Factory Custom). Новата ултрапремиум линия на марката, характеризираща се с британския кастъм дизайн, се отличава с отлична изработка, максимална персонализация и изключителна производителност.

 Модерната класика Triumph Thruxton R TFC  ще е в лимитирана серия от 750 брйки. Мотоциклетът е на базата на Thruxton R, но ще е по-лек с 5 кг и по-мощен. Двигателят на Thruxton R TFC е с обем от 1200 куб.см и е с мощност 107 к.с. (с 10 к.с. повече). Максималният въртящ момент е 115 Нм. Заслугата е на новите бутала и титаниевата изпускателната система от Vince & Hines. предният калник и обтекателят са от карбон. Оборудван е с напълно регулируема предна вилка и окачване на Öhlins. Гумите са Metzeler Racetec RR. Всеки един мотоциклет Thruxton R TFC е с пореден номер и сертификат за автентичност, подписан от Nick Bloor - изпълнителият директор на Triumph Motorcycles. Цената на Triumph Thruxton R TFC ще е около 21 000 евро. 


Концепцията Triumph Rocket III TFC ще е с 3-цилиндров двигател с обем 2500 куб.см, който може да достави мощност от близо 180 к.с. и маскимален въртящ момент от 230 Нм (старата версия беше с двигател с обем 2300 куб.см , мощност 148 к.с. и въртящ момент 221 Нм). Изпускателната система e Arrow (3-в-1-в-3).Triumph Rocket III TFC ще е в лимитирана серия от 750 бройки. Triumph Rocket III 2019 бе представен през декември 2018 г. на годишната пресконференция на Triumph, където се показват новите модели пред дилърските представители на марката. 

Двигателят е 4-тактов, три-цилиндров, DOHC, с обем 2458 см3, с водно охлаждане. Диаметър / ход на буталото -  110,2 мм / 85,9 мм. Официално обявената мощност е над 168 к.с. Освен че е с изцяло нов масивен три-цилиндров двигател, новият Rocket III TFC 2019 е с модерна технология, изискан дизайн и впечатляващо ниво на оборудване с отлични спецификации. Три-цилиндровият двигател е с най-съвременните леки титаниеви всмукателни клапани, които позволяват по-високи обороти. Новата алуминиева рама използва двигателя, като усилващ елемент за оптимизиране на масата, което заедно с по-леките компоненти по двигателя и кабоновите елементи по каросерията, допринася за намаленото с близо 40 кг тегло. Спирачната система е с първокласни спирачни апарати Brembo Stylema и спирачки Brembo Monoblock (предната е Brembo M4.30 Stylema 4-бутален радиален апарат, два 320 мм диска, а задната е Brembo M4.32 4-бутален апарат, 300 мм диск). Всичко това е подобрено с оптимизиран ABS и контрол на сцеолението. Мотоциклетът е с 20-спицови алуминиеви джанти и с 240-мм задна гума. Окачването отпред е с 47 мм регулируема обърната вилка Showa, а отзад напълно регулируем моношок Showa. Eлектриниката на мотоциклета идва с многофункционален TFT инструментариум с пълноцветен екран. Водача може да избира измежду 4 режима на каране: Road, Rain, Sport и Rider. Rocket III TFC 2019 предлага  и круиз контрол, Triumph Shift Assist, Hill Hold Control, като стандартни функции. Допънителни екстри включват безключовото запалване, система за следене налягането в гумите (TPMS) и USB зарядно устройство. 


Triumph Bonneville Bobber Black 2018

Triumph Bonneville Bobber 2017

Triumph Thunderbird Commander 2015