Футуристичният мотoциклет от Honda, каран от Скарлет Йохансон в "Дух в броня" (видео)

Филмът "Дух в броня" ("Ghost in the shell") е създаден по оригиналния комикс на Масамуне Широ, който излиза през 1991 година. Масамуне Широ основава своята творба "Дух в броня" по оригинала написан през 1967 г. от Артур Кьостлер, наречен "Дух в машина". По комикса на Масамуне Широ са създадени два пълнометражни анимационни филма от режисьора Мамору Осии, излезли през 1995 и 2004 година. В главната роля на филма е Скарлет Йохансон, режисьор е Рупър Сандлър, а музиката е на британския композитор Клинт Менсъл.

Мотоциклетите от филмите винаги са очаровали зрителите и са били обичани, но за всеки филм се използват 4 или 5, а понякога и повече мотора, като много от тях биват потрошени по време на снимките. За новата адптация на "Дух в броня", Honda работи с творчекия екип на филма, за да изгради напълно функциониращ кастъмизан модел на базата на NM4 Vultus. По поръчка на Honda за филма са направени пет кастъма от Human Dynamo Workshop, които са на базата на Honda NM4 Vultus. Honda NM4 Vultus е доста радикално изглеждащ мотор. Той е дълъг, нисък и много екстремни форми. За да го направят малко по-спортен, те променят цялата опашка и седалката, като поставят героинята на Скарлет Йохансон в по-агресивна посиция. Предният обтекател изглежда, че не е модифициран прекалено много, но някои плоскости и различни стилистични елементи са добавени към зоната на резервоара. В същност промените не са малко, а крайният вариант е с много по-впечатляваща визия в сравнение с оригиналнала.

Оригиналния Honda NM4 Vultus: 

В края на 2015 година Human Dynamo Workshop бяха помолени да кастъмизират мороциклетът Honda NM4 Vultus в специализирано моторно средство за филма "Дух в броня" ("Ghost in the shell"). Чрез серия комуникации с Honda, моторциклетът NM4 Vultus беше кастъмизиран в работилниците на Human Dynamo Workshop в Мирамар, Уелингтън, Нова Зеландия. След като Honda представя дизайн за NM4 на Human Dynamo Workshop, главният им дизайнер Доминик Тейлър преобразува тези проекти във форма, която да се вмести и да функционира с шасито на NM4 Vultus. Honda работи в тясно сътрудничество с Human Dynamo Workshop, като главните дизайнери от Honda отлитат за Нова Зеландия, за да финализират заедно подробностите по дизйна на NM4. Окончателният мотоциклет е направен напълно функциониращ, включително и електроникатa по него. По време на процеса на проекритане са били направени 3 версии на мотора: прототипът, коригираната версия и накрая окончателната версия, след като карйните детайли са били одобрени от Honda. В работилниците на  Human Dynamo Workshop са изработени 5 от тези финализирани кастъма на NM4 Vultus, които се използват при заснемането на "Дух в броня".

  • IMG_3928
  • IMG_3206
  • IMG_2628
  • IMG_2626
  • IMG_2624
  • IMG_1848
  • IMG_0780
  • IMG_0257
  • IMG_0010
  • IMG_0001


Грандиозните мотоциклети Detonator от Daniel Simon

BMW Resident Evil S1000 XR

Honda представи самобалансиращ мотоциклет

BMW Motorrad Vision Next

Motobot на Yamaha