Победителите на изложението в Чикаго - Custom Bike Show 2020

 

Progressive International Motorcycle Shows (IMS) са мотоциклетни изложения, провеждащи се в различни градове в Съединените Американски Щати. IMS е с 38-годишен опит, които свързват стотици хиляди любители на мотоциклетите с най-големите мотоциклетни производители на водещите световни марки, но също така и с много от най-добрите майстори на кастъми в света. Защото за десета поредна година по време на всяко изложение на IMS се състои и конкуса за кастъмизирани мотоциклети Ultimate Bilder Custom Bike Show, спонсориран от J&P Cycles. Професионалисти и любители, майстори изработващи кастъми, се състезават в изложенията на IMS за престиж, награди, признание и шанс да се класират за финалния шампионски кръг в Чикаго.

Турнето на Progressive International Motorcycle Shows (IMS) за 2019-2020 вклюва 8 изложения, провеждащи се в осем различни града в САЩ: Лонг Бийч, Калифорния (22-24 ноември 2019 г.), Ню Йорк (06-08 декември 2019 г.), Далас (03-05 януари 2020 г.), Вашингтон (10-12 януари 2020 г.), Денвър (17-19 януари 2020 г.), Кливланд (24-26 януари 2020 г.), Минеаполис (31.01- 02.02. 2020 г.) и Чикаго (07-09 февруари 2020 г.).

 От 7ми до 9ти февруари 2020 година в Чикаго се проведе осмия последният кръг и финалния шампионски конкурс от надпреварата за кастъми Ultimate Bilder Custom Bike Show, спонсориран от J&P Cycles и провеждаща се по време на изложението Progressive International Motorcycle Shows (IMS) 2019-2020. Мотоциклетите се оценяват от експертна група съдии от мотоциклетната индустрия. Кастъм байковете се състезават в три класа: Custom Classic, Custom Street и Freestyle. Има и категория People's Choise, в която гласуват посетителите на Progressive International Motorcycle Shows. След като бъдат избрани победителите от Чикаго, се провежда конкурса за избор на шампионите като победителите от всичките осем надпревари за кастъми J&P Cycles Ultimate Bilder Custom Bike Show се състезават помежду си и журито избира победителите и подгласниците в трите класа: Custom Classic, Custom Street и Freestyle.


Победителите от Чикаго в  J&P Cycles Ultimate Bilder Custom Bike Show 2019-2020

Провелият се в Чикаго, Илиноис, финален кръг на Ultimate Bilder Custom Bike Show завърши, а спечелилите кастъми от последната спирка на турнето на Progressive International Motorcycle Shows бяха обявени на самото изложение. Победителите от този последен кръг ще се присъединят към победителите от предишните седем конкурса в битката за шампионите в трите класа. В рамките на осем спирки, турнето на изложението IMS представи повече от 300 кастъмизирани мотоциклета от най-високо ниво. Победител в категорията Custom Classic е Angel Perez  от Motorcycle Mania Inc. с кастъмизиран мотоциклет Suzuki T500 Titan от 1975 година. Вилката е от Suzuki GSX-R, ауспусите са Jemco, спирачките са Brеmbo, кормилото е Renthal. Подгласникът в същата категория е Jake Shellito с кастъм на базата на Yamaha RD350 от 1974 година.

Победител в клас Custom Street стана Chuck Cornick от DA Performance с преобразен Harley Davidson Road King от 2010 година. Боядисването е дело на NSD Paintwerks. Подгласник в този клас стана Lake Shore Harley-Davidson с коренно променен Harley Davidson Sportster Iron XL883N от 2016 година. Мотоциклета е изрисуван от Billy Hoth, амотрисьорите са от Burly Stiletto, седалката е от Burly Brat, фъдушните филтри са UNI, ауспусите са SuperTrapp.

Победителите и подгласниците в категориите Custom Classic и Custom Street:

   


 Победител в клас Freestyle стана Buddy Collins от Buds Vintage Cycles и Barghest Motive с уникална накланяща се триколка в стил стиймпънк, която е на базата на Harley Davidson Shovelhead от 1983 година. Подгласник в този клас стана Rich Hicks от DD Custom Cycle и CPV Custom Painted Vehicles с кастъмизиран Hadley Davidson FXR. Посетителите на IMS гласуваха за победител в категорията People's Choise и избраха Bryant "Bhatmon" Levant Ryteontyme  четириместна триколка, базирана на Volkwagen от 1971 година.

Победителят и подгласникът в клас Freestyle победителят избран от публиката в категорията People's Choise:

      


Шампионите от Чикаго в  J&P Cycles Ultimate Bilder Custom Bike Show 2019-2020

След като бъдат излъчени победителите в Чикаго, летвата се вдига, защото следва избирането на шампионите в различните класове.  Победителите от всичките осем надпревари от изложенията IMS в Лонг Бийч, Ню Йорк, Далас, Вашингтон, Денвър, Кливланд, Минеаполис и Чикаго се състезават помежду си за титлата "King of Custom Bilders" на J&P Cycles Ultimate Bilder Custom Bike Show. Накрая журито избира победителите и подгласниците в трите класа: Custom Classic, Custom Street и Freestyle.

Победителят от Минеаполис в клас Freestyle бе коронован за шампион този клас. Титлата спечели Jordan Dickinson от Union Speed and Style с преобразен Harley Davidson Knucklehead от 1947 година. Единственият компонент на мотоциклета, който е фабричен, освен двигателя и трансмисията, е VL вилката, която е стеснена. Всички останали компоненти са ръчна изработка. Калникът е изцяло ръчно изработен от обикновен студено валцуван стоманен лист. Резервоарът също е изкован от листова стомана. Мотоциклета е изрисуван от Relic Kustoms. Подгласник на шампиона в тази категория стана Ryan Gore от Paper Street Customs с кастъмизиран Harley Dasvidson Shovelhead от 1978 година.

Шампионът и подгласникът в клас Freestyle:

 


Шампион в клас Сustom Classic стана победителят от Ню Йорк - Evan Favaro от Speakeasy Motors с кастъм в стил кафе-рейсър, който е на базата на BMW R100RT от 1991 година. Подгласник в този клас стана Jake Shellito с кастъм на базата на Yamaha RD350 от 1974 година.

Победителят в клас Custom Street стана шампион в същия клас - това е Chuck Cornick от DA Performance с кастъм багър, който е на базата на Harley Davidson Road King от 2010 година. Рамата е от неръждаема стомана. Двигателят е с мощност 147 к.с. Вилката отпред е от Suzuki Hayabusa, а задното окачване от Dirty Air. Карбоновите джанти са BST, а спирачките Beringer. Подгласникът в този клас е победителят от Денвър - Garett Wilson от DubStyle Designs с кастъмизиран мотоциклет KTM Duke от 2000 година, включващ модернизира резервоар от Honda CB400, кастъмизиран подрамник и опашна секция Goon Glass.

Шампионите и подгласниците в класовете Custom Classic и Custom Street: