Battle of the Kings 2019 - победителят е FXGTS Coast Glide

 

FXGTS Coast Glide бе избран за победител в Battle of the Kings 2019 от над 250 кастъмизирани мотоциклета в едно ожесточено издание на състезанието за кастъмизирани машини Harley Davidson. В "битката на кралете" участниците доказват, какво могат да изградят с малко кретивност, вдъхновение и рокерски дух.

Относно правилата в надпреварата Battle of the Kings, която стартира през 2015 година, всеки един от участниците, който е лицензиран дистрибутор на дребно на  Harley Davidson, трябва да избере един от отговарящите на изискванията модели от най-новата гама на компанията от Милуоки, като всеки един от магазините има строг бюджет. Официалните дистрибутори от магазините на Harley Davidson, участващи в Battle of the Kings, се разделят на различни региони и след обществено гласуване се определят регионалните победители, които после се изправят един срещу друг. Тази година участниците бяха 258 от 26 държави. От тях бяха излъчени 17 регионални победители. Накрая от регионалните победители се определят петимата финалисти, които се прехвърлят на EICMA в Италия, където състав от съдии коронясва победителя. 

За пръв път през 2019 година, към конкурса The Battle Of The Kings се присъединиха и дистрибуторите на дребно на Harley Davidson от САЩ. И с първото им участие в надпреварата и короната за пръв път отиде в САЩ. Що се отнася до правилата тази година, в този първи кръг участниците можеха да избират измежду три категории актуални тенденции за кастъмизиране: Dirt (Tracker/Scrambler/Desert Sled) или Chop (Bobber/Traditional/Hardtail) или Racе (Street/Sport/Track). Участниците можеха да избират мотоциклет от цялото семейство модели на Harley Davidson (с изключение на CVO и триколки). Бюджетът за кастъмизиране (части и работни часове) трябва да е 50 % от стойността на мотоциклета. Трябва да бъдат използвани части от каталога на Harley Davidson, като те трябва да са минимум 50 % от използваните части. Готовият мотоциклет трябва бъде възпроизводим за продажба и за направа на негови реплики.

Шоуто на EICMA 2019 в Милано бе кулминацията на Battle of the Kings 2019, където петимата финалисти, представляващи Канада, САЩ, Великобритания, Мексико и Германия се срещнаха по между си и новия крал бе коронясан. Задачата на журито да избере измежду пет изключителни кастъма от различни краища на света, всеки от които показва много различен стил, никак не беше лесна. Крайното решение на съдиите, водени от Брад Ричардс, вицепрезидент на отдела за стил и дизайн на Harley-Davidson - победител е кастъмът на екипа, воден от Мат Лейдлау от Лос Анджелис - FXGTS Coast Glide. Негови погласници останаха: Moonshine, The Crook, Joe Tracker и Roar.


Moonshine от Calgary Harley-Davidson от Канада. За донор е ползван модела FSB Sport Glide 2018. Категорията е Race.

 


The Crook от Warr's Harley-Davidson от Великобритания. За донор е ползван модела Street Bob 2019. Категорията е Chop.

 


Joe Tracker от Harley-Davidson Queretao от Мексико. За донор е ползван модела Softail Slim 2019 г. Категорията е Race.


Roar от Thunderbike Harley-Davidson Niederrhein от Германия. За донор е ползван модела FXDR 114 2019. Категорията е Race.

 


И новия крал е FXGTS Coast Glide от Laidlaw's Harley-Davidson с UTI/MMI от САЩ. За донор е ползван модела Sport Glide. Категорията е Race.

 


Петте мотоциклета финалисти наистина са великолепни, но и другите 12 регионални победители заслужават внимание, защото това са едни прекрасни машини, направени с много творчество и талант, а някои от тях дори заслужаваха да са сред финалистите.  

 • XL1200Roker
 • The-Green-Monster
 • The-Goliath
 • Steel-Chop
 • Signature
 • SPACE-AGE
 • QUEEN
 • Hollister
 • High-Voltage
 • Flaming-Flag
 • FAT-BOY-T2
 • CICLOPE

 

"Принцът" -  победител в Battle Of The Kings 2018

Най-интригуващите кастъми на EICMA 2017

Най-красивите и уникални концепции на EICMA 2019