"Принцът" от Банкок - победител в Battle Of The Kings 2018

 The Battle of the Kings е конкурс за кастъмизирани мотоциклети Harley Davidson с участници от дилърската мрежа на компанията. Според правилата, дилърите трява да изградят кастъм, на базата на Harley Davidson, използвайки, като общ бюджет максимум 50 % от цената на мотоциклета-донор. Също така, те трябва да използват части от оригиналния каталог за аксесоари на Harley Davidson, който е с близо 10 000 артикула. Победителят в The Battle of the Kings 2018 бе избран измежду 284 участващи от 31 държави. Обществено гласуване, проведено по-рано през тази година, определи националните победителите за всеки регион, а след това международна група от съдии избра тримата големи финалисти. Големите финалисти, участващи в конкурса The Battle of the Kings 2018, който е за кастъмизирани мотоциклети Harley Davidson са: Back To The Track от Аделаида,  Farm Machine от Болона и The Prince от Банкок. Победителя в престижния конкурс бе обявен на EICMA 2018. Седем-членният екип от съдии от Harley Davidson Styling and Design, начело с вицепрзидента Брад Ричардс, направи финалното оценяване. "Принцът" (The Prince) бе коронован за крал на кастъмите в конкурса The Battle of the Kings 2018.

Екипът от Банкок избра да направи кастъм, който е на базата на Street Bob. The Prince е изцяло черен чопър с контрастиращи златисто-жълти елементи. Нямаше нужда да му се връчва корона, защото той си я имаше - капачката на резервоара му е под формата на корона. Резевоарът е от  Sportster Forty-Eight. Кормилото е от Roadster. Калниците са силно изрязани, придавайки носталгичната визия на чопърите от 70-те години на миналия век. А оцветените в черно ауспуси, ръкохватки, лостове и степенки дават малко по-съвременен и модерен нюанс към неговия леко ретро вид. За да се почертае наклонения профил на мотоциклета, предното колело е по-голямо от задното. Предното колело е с 21-инчова джанта с пет спици, а задното е 16 инча. 

Победата е особено ценна за екипът от Банкок, защото това е първото участие на дилъри от Тайланд. През 2019 година за първи път ще се присъединят и американските дилъри, като се очаква надпреварата да стане още по-интересна.


The Prince (от Банкок, Тайланд):


Farm Machine (от Болоня, Италия):


Back To The Track (от Аделаида, Австралия):


Няколко от най-добрите национални победители в The Battle of the Kings 2018:

  • Liquid-goldhd-northern-emirates
  • Fxbb-street-bob-super-beehd-wuerzburg
  • Fat-bob-cyclops-westpoint-augsburg
  • Curve-chaserhd-aargau-schweiz
  • Bobby-scrambler-hd-queretaro-mexico
  • Ace-of-spade-sstettin-polen

Най-добрите кастъми на EICMA 2018 

EICMA 2018 - поглед към бъдещето на двуколесната мобилност (част 1)

EICMA 2018 - поглед към бъдещето на двуколесната мобилност (част 2)

Горещите момичета на EICMA 2018 (част 1)